badrum indredning

Smarta inredningstips för badrummet

För vissa är badrummet ett av de allra viktigaste rummen i hemmet. I badrummet kan man koppla av med en varm dusch eller ett härligt och uppfriskande bad. I badrummet kan man få lite extra tid för sig själv. Om man inreder sitt badrum väl kan man njuta av det ännu mer. Här får du ett par tips på heminredning badrum som kan hjälpa dig att designa ditt drömbadrum.

Tips för små badrum

Ett litet badrum kräver ofta en annan typ av heminredning badrum än till exempel lite större badrum. I små badrum vill man helst undvika att sätta upp synliga barriärer och väggar som delar upp det. En duschkabin med glasväggar passar perfekt in i ett litet badrum, då den får hela badrummet att kännas lite större och mer öppet.

Använd dig av stora speglar för att få det lilla badrummet att kännas större än det egentligen är. Om du placerar din belysning på rätt ställen kan detta också påverka hur stort badrummet känns. Det finns alltså mycket som kan få ett litet badrum att kännas stort. Det gäller bara att experimentera lite och testa sig fram för att se vad som funkar.

Tips för stora badrum

Om du har ett större badrum kan du gå efter en helt annan typ av heminredning badrum. Om du har plats för det kan du installera ett större tvättställ med flera handfat i. Då kan flera använda badrummet på samma gång. Det är alltid bra, speciellt om man har en stor familj eller om man bara har ett badrum.

Ett större badrum har ofta mer plats för extra förvaring. Snåla aldrig när det kommer till förvaring. Ju mer man kan gömma undan desto bättre. Se till att det finns förvaring för allt från handdukar till rengöringsartiklar. Vissa saker passar bäst i öppen förvaring medan andra saker passar bättre i stängd förvaring. Välj den typ av förvaring som du tycker passar bäst i ditt badrum.

Tänk på gästerna

Glöm inte att tänka på framtida gäster när du planerar din heminredning badrum. Se till att det finns tydliga markeringar så att gästerna vet vilka handdukar och hygienartiklar de ska använda. Att ha hemmets och gästernas saker för sig får badrummet att kännas mer hygieniskt och organiserat. Om du har ett extra badrum kan du välja att låta det ena bli ett badrum specifikt för dina gäster. Om du bara har ett badrum hemma, delar du bara upp det så gott du kan.

badrum inspiration

Sköna detaljer

Din heminredning badrum är inte komplett utan lite sköna detaljer och dekorationer. Man vill ju alltid att badrummet ska kännas välkomnande och avslappnande. Det är dekoren och de små detaljerna som får badrummet att kännas personligt och unikt.

Man kan dekorera sitt badrum på många olika sätt. Man kan till exempel följa en inredningsstil som till exempel modernt eller lantligt. Du skulle även kunna ge ditt badrum ett tema. Några exempel på bra badrumsteman skulle kunna vara ett djungeltema med massvis av växter och detaljer av bambu, eller kanske ett havstema med snäckor och olika toner av blått.

Leave a Reply

Your email address will not be published.