nioxin

Har du drabbats av att tappa mycket hår?

Alla människor tappar flera hundra hårstrån om dagen. Men är det så att du tappar ovanligt mycket hår, så kan det vara så att du har drabbats av håravfall. Ett tips är att du testar Nioxin. Att håret faller av eller att håret blir tunnare, det kan bero på en mängd olika saker. Det är något som kan drabba både män och kvinnor.

Det är idag runt 40 – 50 % av alla män som tappar håret och det på grund av ärftlighet som den vanligaste orsaken. De män som bär på dessa anlag brukar märka av det redan i 30-årsåldern. Ofta handlar det om högt hårfäste och kala fläckar När det gäller kvinnor så dyker symtomen på ärftligt håravfall upp runt övergångsåldern. Det är ca 10 % som drabbas. De brukar dock få tunnare och glesare hår och inte några kala fläckar.

Andra orsaker till att tappa hår det kan bero på stress, läkemedel, näringsbrist eller sjukdom.

nioxin

Vad kan man göra själv?

Det är alltid bra att ha koll på varför du tappar håret. Är det så att du misstänker att det har att göra med eventuella mediciner du äter, så kan det vara en god idé att kontakta din läkare. Ett annat sätt att motverka håravall, det kan vara att testa att ändra kosthållningen. Det kan vara att du har en brist av både mineraler och vitaminer. Det kan även vara bra att testa att ta kosttillskott, för att boosta upp det du saknar.

Går det att få tillbaka håret?

Är det så att du har drabbats av håravfall eller att din hårkvalitet har förändrats och det på grund av stress, hormoner, graviditet, förlossning med mera, så brukar det oftast bli bättre efter att dina stressnivåer har minskat eller om du har fått tillbaka den hormonella balansen. Samma sak om det har berott på näringsbrist. Det finns dock smarta produkter, så som schampon och annat som kan stimulera hårtillväxten och öka volymen. Ett bra märke att satsa på, det är Nioxin.

Nioxin återställer hårets tjocklek så väl som att det även behandlar hårbotten på ett bra sätt. Nioxin kan göra att ditt hår blir tjockare, fylligare och mer silkeslent. Det är alltså fullt möjligt att återfå ditt forna hårsvall.

Nixon är ett varumärke med många bra produkter för både män och kvinnor. Bland annat finns det olika schampon samt även flera olika behandlingsprodukter. Bakom detta märke står Eva Graham, från USA, som skapade det 1987, eftersom hon själv så väl som hennes far drabbats av håravfall.

Läkemedel och transplantation

Är det så att du tappar hår på grund av gener, så finns det idag både receptbelagda och receptfria läkemedel att testa. Det för både män och kvinnor. Dock är det ofta så att en sådan behandling måste fortgå för resten av livet.

Det finns även de som väljer att använda sig av transplantation, för att få tillbaka hårsvallet. Dessa transplantationer görs på olika kliniker och det är något du får betala för själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.