Så gör du för att få ditt smink att sitta bättre under vintern


När vintern, kylan och snön är här, så är det inte alltid att sminket sitter som det ska. Man vill ju att det man sminkar på sig på morgonen ska sitta kvar, hela dagen. Dock kan det gradvis under dagen försvinna, eller så börjar mascaran falla ner under ögonen, så att man ser ut som en tvättbjörn! För att slippa det, så kan det vara bra att dels ha riktigt bra smink från GOSH Copenhagen, dels ha en bra sminkrutin. Vi guidar dig!

Tänk på rengöring och använd serum

Det är allt för många som slarvar med att tvätta av sig sminket, eller att man tror att allt är borta. Det bästa är att dels använda dig av en sminkborttagning samt efterfölja med ett bra ansiktsvatten. Det hjälper till att ta bort resterna av sminket, så väl som det ger din hud bättre PH-värde och sluter porerna.

Det kan vara bra att efter du tvättat dig och före du sminkar dig med gosh makeup att använda ett serum. Det eftersom att det tränger djupare in i din hud än vad ansiktskrämer gör. Den gör att huden återfuktas bra och det i sin tur gör att sminket sedan sitter bättre. Dock bör du även komplettera med en bra ansiktskräm, morgon och kväll.

Skrubba bort döda hudceller

Vintertid så är många av oss torra, även de som annars tycker sig ha en oljig/fet hy. Sminket kan då lägga sig ”kakigt”i ansiktet. För att undvika detta, se till att peela ansiktet en till två gånger i veckan med en bra scrub.

För att hålla din hud återfuktad (vilket hjälper sminket att sitta mycket bättre) kan ansiktsmasker ge den där extra boosten som din hud behöver.

Börja sminkrutinen med en primer

Vår guide började med hudvård och det är viktiga steg för att få sminket att sitta bättre under dagen. Det är inte så kul att köpa gosh makeup och sedan blir det inte bra ändå, för att du missar att ta hand om huden, så börja alltid med det!

Efter din rengöring så är din hy redo för att sminkas. Det är bra att starta med en primer, som är en bra sminkbas och ger en bra yta.

Vattenfasta produkter

När du köper Gosh makeup, se till att satsa på vattenfasta produkter, som vattenfast mascara, så slipper du tvättbjörns-lookeen!

Puder för att fixera

Efter att du har applicerat din primer samt din foundation, se till att lägga ett puder efter. Det ser till att fixera sminket på bra sätt. Har du en hy som är oljig, satsa på ett matt puder. Är du torr, så passar det oftast bäst med ett fukt- och lystergivande puder.

Satsa på en fixeringsspray

Sista steget i din makeup-rutin är att använda dig av en fixeringsspray, så att sminket håller bättre. En del föredrar att antingen ha fixeringspuder eller spray, men för att du ska uppnå bästa resultat, så är det rätt smart att använda dig av båda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.